IT Verzekering

Voorkomen is beter dan schade
Niets is normaler om een brandverzekering af te sluiten. Brandblussers worden geplaatst, vluchtwegen worden aangegeven en tal van andere maatregelen worden getroffen om de brandverzekering af te sluiten. Als MKB ondernemer bent u bezig met ondernemen waarbij het informatiesysteem een onmisbare factor is. Continuïteit van het informatiesysteem is dan ook ongelooflijk belangrijk. Uitval van het informatiesysteem kan dan ook leiden tot grote schades. Steeds vaker worden bedrijven getroffen door hacks, inbraken in het systeem of door ransomware. Ook het MKB wordt getroffen! En dat kan een enorme impact hebben op uw onderneming.

Kans op schade bij
Brand
1 op 8000 (CBS)
Inbraak
1 op 250 (CBS)
Cyber
1 op 9 (NCSC)

Steeds meer MKB bedrijven sluiten een IT verzekering af. Voornamelijk een cyberverzekering voor het geval dat ze getroffen worden door een hack of nog erger een ransomware aanval.

Cybercrime heeft enorme gevolgen voor je bedrijf. Je verliest bijvoorbeeld geld of je bedrijf loopt reputatieschade op. In 2021 kreeg de politie 14.000 meldingen van cybercrime. Dat is bijna 30 procent meer dan in 2020. (bron: KvK.nl)

Het IT Logboek

Voor het afsluiten van een Cyberverzekering moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen die de verzekeraar stelt. Met het IT Logboek kan je aan die voorwaarden voldoen en maak je alles inzichtelijk en ben je als bestuurder in control over je informatiesysteem. Ook zijn de restrisico´s in beeld gebracht wat het afsluiten van een cyberverzekering vergemakkelijkt. Het IT Logboek is samengesteld volgens Norm Systeemcontrol IT2022 en is complementaire aan ISO 27001.

Meer informatie over het IT Logboek en cybersecurity

Voor Verzekeraars en assurantietussenpersonen
Wilt u meer informatie over wat de IT Quickscan en het IT logboek voor uw klanten kunnen betekenen bij het afsluiten van een IT- of Cyberverzekering? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met IT Buro Nederland B.V. via telefoonnummer: 085-0508085 of stuur een email naar: info@itburo.nl o.v.v. IT verzekering. .

IT Verzekering

Vraag geheel vrijblijvend meer informatie op over de mogelijkheden van de producten en diensten van IT Buro nederland B.V.

  • IT Quiz
  • IT Quickscan
  • IT Logboek
  • IT Training
  • IT Maatwerk
  • IT Accountant
  • IT Verzekering

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met IT Buro Nederland B.V. op telefoonnummer: 085-0508085 of stuur een email naar info@itburo.nl

  Aanvraag formulier