24/7 bereikbaar

Contact

IT BuroNederland B.V. is 24/7 bereikbaar op emailadres info@itburo.nl.
Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur op Tel: 085-0508085.

Henri Hensen

Henri J.J. Hensen
DGA/Adviseur IT Buro Nederland B.V.
email  h.hensen@itburo.nl
smartphone 085-0508085
smartphone 06-20866540

Beëdigd informaticadeskundige NVBI

   
Henri heeft beroepsmatig zijn hele leven in de software wereld gewerkt na eerst een paar jaar in de accountancy bezig te zijn geweest. Om registeraccountant te kunnen worden moest een lange studie in de avonduren worden gevolgd. Nadat hij was overgestapt naar een Amerikaanse computerleverancier leerde hij binnen een half jaar programmeren. Veel collega´s in die tijd zagen dit als een mogelijkheid een eigen softwarehouse te beginnen. Dat was gemakkelijk want er was veel vraag naar software en aan het product werd goed verdiend. Henri bezag het product software toen al vanuit het gezichtspunt van de accountant. Zoals toen werd gezegd: de accountant is verantwoordelijk voor de inrichting van de boekhouding. Er was toen nog niet veel wet- en regelgeving voor informatiesystemen maar al snel werd het auteursrecht op software van toepassing verklaard en natuurlijk waren op veel gegevens al bewaarplichten van toepassing.

Nadat hij een adviesburo was begonnen voor de selectie van software,werd hij al snel gevraagd om deskundigen berichten te schrijven over mislukte automatiseringsprojecten onder meer voor rechtbanken. Dit heeft er toe geleid dat hij in 1985 werd beedigd als informaticadeskundige. Op grond daarvan werd hij in 1987 mede-oprichter van de Ned. Ver. Van Beedigde Informaticadeskundigen (NVBI). Daarna heeft hij in 1992 de Software Borg Stichting opgericht die het initiatief heeft genomen voor de ontwikkeling van de IT-notaris.

Het geeft mij veel voldoening dat ik na mijn pensionering nog een bijdrage kan/mag leveren aan een veiliger informatiemaatschappij door inzet van mijn kennis, ervaring en netwerk.

Contact formulier
Stel geheel vrijblijvend uw vraag, en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Start met de IT Logboek Quickscan. Meten is weten!

Aanvragen